BLOGBEJEGYZÉSEK

Asuna's Sketchbook olvasói napló

2017.11.29. 10:44, Asuna

A blog rendszeres blogbejegyzések szerint működik heti bontásban. A beosztás értelemszerűen az én aktuális érdeklődésem szerint lesz beosztva. ^^

Mivel nagyon kényelmes ez a videóbloggerkedés, elképzelhető, hogy a közeljövőben további változások lesznek bevezetve, ezekről szintén itt tájékoztatlak titeket!

Jó szórakozást kívánok hozzá!

A szerkesztő,
Asuna

Monday Psych Detective, avagy heti pszichológiai témákat, olvasmányokat boncolgató és személyiségfejlesztő blogbejegyzések (Hétfő)
Tutorial Tuesday, avagy sablonok, segédletek - html,css, adobe photoshop, illustrator, indesign (Kedd)
Weekly Wednesday, avagy heti könyv, film, sorozat, anime ajánló + vélemény (Szerda)
English learning Thursday, avagy heti angol gyakorlatok, blogbejegyzések a nyelvtanuláshoz (Csütörtök) 
Gamer Friday, avagy heti játékblogbejegyzés + Christmas is coming karácsonyi blogbejegyzés (Péntek)
Asuna's diary, avagy heti napló blogbejegyzés, személyes összefoglaló (Szombat)
Sunday Sketches, avagy heti rajzok, illusztrációk, elkészült művek + weboldal, blogajánló, kritikakérés + heti összefoglaló (Vasárnap)

Kritikát vagy ajánlólevelet az alábbi blogbejegyzés alatt kérhetsz névvel és weboldallal ellátva! ^^ Mindenkire sor kerül hetente 1x 1 fő kap egy nagyobb terjedelmű bejegyzést.

Heti animeajánló - Golden Time

2017.11.29. 08:56, Asuna

Eredeti cím: ゴールデンタイム
Angol cím: Golden Time
Hossz: 24 rész
Megjelenés: 2013 ősz
Műfaj: dráma, iskolai, romantikus, vígjáték

Tada Banri elsőéves egyetemista diákként kezdi meg tanulmányait a tokyoi egyetem jogi karán. Már az első napot késéssel indítja, mert eltévedt a városban és az egyetemi épületet is nehézkesen sikerül megtalálnia. Szerencsére gyorsan sikerül barátokra szert tennie, elsősorban megismerkedik Mitsuo-val, majd ennek a barátnak köszönhetően rövidesen megismeri Mitsuo gyerekkori barátját, a gyönyörű és bájos Kaga Kouko-t. Kouko fülig szerelmes gyerekkori barátjába és eddigi kapcsolatukat szeretné vele az egyetemi időszak alatt továbbra is folytatni. Sajnos ezzel az elképzeléssel legfeljebb ő ért egyet, mert Mitsuo habár bájos barátnőjére mindenki féltékeny és irigylésreméltó, ennek ellenére inkább szabadulna a lány társaságától. Tada Banri nagyon jó barátságot alakít ki velük és egyre nagyobb szimpátiát érez Kouko iránt. Főhősünk megtapasztalja, hogy az egyetemi élet nem csak új ismeretekkel, hanem új élményekkel és tapasztalatokkal is jár. Rengeteg fordulat, humoros jelenetek, ez mindössze néhány eleme annak, amire mindazok számíthatnak, akik az animét megtekintik. Kezdve Kouko viselkedésétől egészen addig, amíg egyre többet megismerünk Banri múltjából, aki egy baleset következtében úgy éli az életét, hogy közben amnéziával kell küzdenie. Mindez és még sok más apró szál teszi egyre érdekesebbé és érdekesebbé a történetet.

Aranyos és szórakoztató történet, amelyet nem bírsz majd abbahagyni, amíg nem tudod mi lesz a történet vége. A karakterek mind szerethetőek, többesetben megfigyelhető karakterfejlődés, amely nekem kimondottan tetszik. Ilyen Kaga Koukonál érzékelhető leginkább, akinek a viselkedése először talán inkább ijesztő és ragadósnak hat, később azonban kibontakozik az igazi énje, amely egy igazán aranyos és kedves lányt rejt belül. A történetben felfedezhetünk romantikus szálakat, találhatunk szerelmi háromszöget. Igaz, hogy a befejezéssel ki mennyire elégedett, ez értelemszerűen attól is függ, hogy a történet során, ki melyik párossal kezd szimpatizálni, de én csak ajánlani tudom ezt az animét mindenkinek. Ami nekem a legkevésbé tetszett az animét illetően, az a hozzá készült openingek és endingek. Az anime rendkívül ízlésesen megmunkált sztori, ennek ellenére az openingek és endingek nekem komolytalanságot tükröznek és szerintem nem valami jól sikerültek. De szerintem ez legyen egy animének a legkisebb hibája. ^^

Ha szeretnéd megnézni a Golden Time összes részét, akkor kattints a tovább olvasom gombra!

 

Hétvége lesz otthon apával *ritkaboldog*

2017.11.24. 15:22, Asuna

Yeey, itt vagyok, gondoltam már kéne írni néhány sort. \(^ω^\)  A napokban Black Friday alkalmából rendeltünk magunknak forgószékeket és annyira kényelmes, hogy munka után mikor beleülök egyszerűen nincs semmihez kedvem csak egy bögre forró teával filmezni, sorozatozni, animézni vagy játszani. Borzasztó kényelmes és stílusos a kinézete, nagyon örülök neki, hogy megrendeltük. Illetve elkezdtem barátkozni a Wacoom rajzpadommal, amit még tavasszal vett nekem ajándékba édesapám, azonban a balesetét követően teljesen megfeledkeztem arról, hogy nekem ilyenem is van. Párom vett nekem egy rajzprogramot és mellé leszedtem a Paint Tool SAI-t meg hát ott a Photoshop is, tehát választék van bőven. Most ezeket gyakorlom nagy erővel, ha van egy kis időm vagy kedvem. Szeretném beindítani a Deviantartom, ezért jó ötletnek láttam, ha elkezdem ismerkedni a digitális rajzolás rejtelmeivel.
Ma este munka után utazom haza vidékre, édesapám ugye már otthon van. Hosszú hónapok után végre nem egy üres házba megyek haza. Majd főzök valami finomat, rendet rakok, szerintem rendelni is fogunk egy hűtőszekrényt meg pár háztartási eszközt. Terveimbe van, hogy az emeleten ki kell alakítani egy konyhát ebédlővel, mert még ha tavasszal és ősszel le is tud menni a kültéri lépcsőn az öregem, télen a lefagyott lépcsőn annál inkább kétlem, hogy menne neki a dolog. (jelenleg egy nyári konyhánk van) Egyébként meglepően jól néz ki az édesapám annak ellenére, hogy ennyi időt volt kórházban, egyáltalán nem robbant le, mint ami egy ilyen baleset vagy trauma után sok embernél alapvető lenne. Még ebben az évben képzeljétek nem voltam beteg se. És ennek nagyon örülök, mert ha bármi történne decemberben, náthás lennék vagy influenzás akkor egyáltalán nem kell miért aggódnom. Készülök nagy erőkkel a Karácsonyra és az ünnepekre is. Ma már néztem néhány karácsonyi jazz és blues zenét, ami az ízlésesemnek méltán megfelel, illetve szeretnék ebben az évben olyan karácsonyi filmekre bukkani, amik eddig valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag kimaradtak az életemből. Édesapámnak már meg van mit veszek ebben az évben ajándékba. Tavaly nagyon örült a Nivea Men termékeknek, amiket vittem, ezért ebben az évben is meglepem majd valami kellemes férficsomaggal és veszek néhány új színes ágynemű huzatot is a szüleimnek ajándékba. Nekik olyan dolgokat szeretnék ajándékba adni, amire szükségük van és hasznos dolgok, mert ők annak örülnek. Kedvesemnél már nem feltétlen ez lesz a legfontosabb szempont az ajándék választásánál. Inkább valami olyasmi, aminek nagyon örül majd.
Anyukámmal nem tudom mi lesz, de nem is szeretném most ezzel elrontani a bejegyzésemet, csak annyit mondok, hogy ő hozzá is benézek szombaton és vasárnap. Nem akar meggyógyulni, szerinte én és a család nem foglalkozunk vele és engem hibáztat az utóbbi időben mindenért. Szerintem elment az esze, ha engem kérdeztek. Apám szerint az, aki úgy viselkedik, mint ő, az nem fog meggyógyulni. Én is így érzem, ezért is nem kezdek már veszekedést vagy vitát, nem védem meg magam, inkább hagyom leperegni ezeket a bántó szavakat. Hadd bántson, csak nekem ne kelljen bűntudattal élnem életem végéig, hogy meggondolatlanul mondtam mérgemben olyat, amit nem kellett volna.
Szerintem ez a felnőtt létem egyik ismérve, hogy ennyire érzelemmentesen tudom már ezt kezelni. Egyszerűen ez az év nekem kemény időszak volt és mivel még anyám részéről nincs vége a nehezének, jobbnak érzem felkészíteni magam lelkileg a legrosszabbra is. Az csak öröm, ha nem így alakulnak a dolgok, de már nem bízok semmit a véletlenre, ezt megtanultam.

Szeretnék valami rendszerességet bevezetni a blogbejegyzéseimbe. Tavaly nem volt ilyen időszakom, mert többnyire vidám és örömteli dolgok történtek velem és tudtam róluk sok mindent írni, azonban jelenleg a személyes bejegyzéseim picit kevesebb szerepet kapnak. Természetesen már kezd rendeződni azért az életem ennek a szakaszának a részei is, mert most is vidám vagyok, hogy mehetek haza.  De nem szeretném, hogy hetekig ne legyen frissítés, ezért törtem a fejem és arra a döntésre jutottam, hogy hozni fogok vélemény bejegyzéseket, ajánlókat, kritikákat, pszichológiai témákat boncoló önismeretfejlesztő bejegyzéseket és mindezt valami rendszerezett beosztásban, hogy mindenki követni tudja azt, ami őt igazán érdekli. Természetesen ha elkészül valami munkám vagy történik valami említésre méltó azt szintén megírom, szóval ilyen mértékű változás nem lesz. Egyszerűen csak az utóbbi időszakban megállt az idő. Nem tudom másként leírni. Nehéz ennyi mindent megemészteni.

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak

2017.11.20. 12:45, Asuna

 Végre itt a téli hűvös időjárás. Tudom ennek sokan nem örülnek, de én egyszerűen imádom ezt az időszakot. A tél a kedvenc évszakom. Nagyon szeretem az eszkimókabátom viselni, az eszkimó csizmám elővenni, újra sapkát és sálat viselni és kasmírpulóvereket vásárolni. Ahogy közeledik a tél, egyre több boltban és háznál kikerülnek a díszek, jelezve, hogy jön a Mikulás és a Karácsony. Nekem a Karácsony a kedvenc ünnepem. Mazsival ez lesz a negyedik közös Karácsonyunk együtt. Boldog vagyok, mert édesapám is már otthon ünnepli majd az ünnepeket és imádkozom, hogy édesanyám is meggyógyuljon és hazakerüljön addigra. Ez az évszak szerintem az összes hónap közül a legszebb. A szobám megtelik narancs illattal, sok fölgyimogyorót, pisztáciát és szaloncukrot eszünk, majd puncsot vagy pezsgőt iszunk. Az ünnepi töltött káposzta, rántott husi, húsleves és halászlé a kedvenc ételeim, és a mézeskalács és a karácsonyi bejgli az asztalon is ínycsiklandó. Szeretem a karácsonyfa illatát, amely beborítja az egész lakást és olyan érzésem lesz tőle, mintha egy erdőben laknék. Szeretem feldíszíteni, szerintem bátran nevezhetem egyik hobbimnak a fenyőfa díszek gyűjtését és vásárlását. Ha kimegyek az utcára és nincsen hóval beborítva a táj, nekem akkor is ünnepi hangulatom van, mert bárhova tekintek minden lakásnál meglátok valami utalást rá, hogy itt a december és az ünnepek. A kis mikulások, a led égősorok az ablakokon, tetőkön rögzítve mind-mind ezt üzenik. Az igazi érzés persze az, ha hó lepi el a tájat és úgy esik, mintha Holle Anyó rázná a párnáját. A szívem csordultig megtelik ilyenkor boldogsággal, mert mindent szeretek benne, ami hozzá köthető. Ebben az időszakban szoktam kürtöskalácsot és forraltbort venni, ha belebotlok egy karácsonyi vásárba. Sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy korcsolyázni is megakarok tanulni, mert annyira jó nézni másokat, ahogy csúszkálnak ezeken a vásárokon. Régen szerettem szánkózni és csúszkálni a befagyott jégen. Ha esne még egyszer annyi hó, még ennyi idősen is, de én lennék az első, aki kint szánkózna. Borzasztóan várom a decembert és tegnap éreztem így november végefele először, hogy közeledik a tél. Már nem őszi időjárást érzek, hanem igazi téli hideget. A kinézetet is ennek a lelkesedésnek köszönhetően átalakítottam, igaz még korántsem karácsonyi hangulatúra, mert az igazi ünnepi kinézetet későbbre szeretném hagyni. ∧∧ 

 

A hétvégén az iskolában nagyon sokat tanultam az InDesign programban szépirodalom könyvet tördeltünk, szerkesztettünk. Kaptunk házi feladatokat is. Két hét múlva, a következő órákra egy arculatot kell elkészíteni egy bábszínháznak vagy egy pub bárnak. Januárra lett kiadva egy mesekönyv készítése, a szöveg adott: a történet észt manócskákról szól és ennek a szövegét kell megformázni, betördelni és illusztrációkat készíteni hozzá, illetve ezenkívül a könyv borítóját elkészíteni. Magyarán röviden-tömören egy egész mesekönyvet kell elkészíteni digitális formában. Borzasztóan izgatott vagyok, mert nagyon-nagyon tetszik ez a feladat. A hétvégén tök sokat fényképeztem a behozott minta mesekönyveket is és annyira megtetszett ez a dolog, hogy ha lehetőség lenne rá, valami ilyesmi munkát szeretnék a későbbiekben is végezni: kiadványszerkesztés és könyvillusztrálás. Ezek nagyon-nagyon érdekelnek. Szombaton az óra végeztével beültünk a csoporttársaimmal kicsit beszélgetni még a legközelebbi pub bárba és nagyon jól éreztük magunkat.

The Little Owl Award köszönet Amy-nek

2017.11.17. 08:59, Asuna
Címkék: Award

Szabályok:
1. Helyezd el a díjat az oldaladon.
2. Linkeld azt, aki jelölt téged.
3. Jelölj Te is blogokat a díjra.
4. Értesítsd a jelölteket a díjról.

5. Válaszolj a feltett kérdésekre.
6. Tegyél ki egy zenét, ami szinte szóról szóra leír téged!

 

 

Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!